עקרון 3

משולש הבריאות

עקרון זה מתבסס על משולש הבריאות לפי ג’ורג’ גודהארט, כירופראקט אמריקאי מבריק.

שלושת התחומים המהווים את צלעות המשולש הם: מערכת התנועה, המצב הנפשי/עולם הרגש והתהליכים הביוכימיים/פיזיולוגיים המתרחשים בתוך הגוף.

כדי להשיג בריאות מיטבית, כל אחד מהתחומים צריך להיות באיזון. חוסר איזון באחד מהמישורים יפגע בבריאות וישפיע לרעה גם על המישורים האחרים.

הכירו את שלושת התחומים קצת יותר לעומק:

  • התחום המבני כולל בתוכו את כל מה שקשור לעצמות, לשרירים, לפאשיה (רקמת החיבור) וליציבת הגוף. כאשר הכל מאוזן הגוף יכול לנוע ללא כאבים בטווח המלא שלו. חוסר איזון, לעומת זאת, גורם לשחיקת סחוסים במפרקים, לשרירים תפוסים ו/או כואבים, לפאשיה נוקשה ובסופו של דבר לתנועה כואבת ו/או מוגבלת.
  • התחום הביוכימי/פיזיולוגי כולל את כל התהליכים המתרחשים בתוך הגוף ברמה המערכתית וברמה התאית, כגון: תפקוד הכבד והאיברים האחרים, הפקת אנרגיה, שחרור הורמונים, עיכול מזון, נטרול רעלים וכו’.
  • התחום הנפשי/נשמתי כולל את מצבי רוח ואת המצב הנפשי הכללי, לדוגמה תחושת אושר או עצב וכו’, מצבים כמו חרדה, דיכאון ועוד, וכל מה שקשור למסע של הנשמה בחיים האלה.

עובדה חשובה שכדאי מאוד לציין כאן היא שחוסר איזון בכל אחד מהתחומים יכול להוביל לשינויים ממשיים בשני התחומים האחרים:

  • המצב הנפשי יכול לגרום לשינוי בביוכימיה/פיזיולוגיה ובמערכת התנועה. דיכאון, לדוגמה, יכול להוביל לשינוי ביציבה, לחילוף חומרים איטי יותר, אולי אף לספיגה לקויה של נוטריינטים (חומרים מזינים) במעיים. מצד שני, אושר אמיתי יכול להשפיע על היציבה והביוכימיה בצורה חיובית, ייתכן אפילו שהוא מוסגל לרפא מחלות.
  • חוסר איזון ביוכימי, כמו למשל חוסר בוויטמינים או מינרלים או חשיפה לרעלים, יכול להוביל לבעיות מבניות ולהשפיע על מצב רוח והתנהגויות. חוסר איזון ביוכימי יכול לגרום, בין היתר, לבעיות קשב וריכוז, לדיכאון, לחרדה ואף למחלות נפשיות קשות יותר כמו זכיצופרניה.
  • בעיות במבנה ו/או ביציבה (במיוחד במערכת הקרניו-סקראלית [Cranio sacral] הכוללת את הגולגולת ואת עמוד השדרה עד לעצם הזנב) יכולות לגרום לשינויים ביוכימיים, לבעיות פונקציונליות של איברים שונים, ולהשפיע על מצב רוח והתנהגויות.

חוסר איזון בכל אחד מהמישורים עלול לגרום או להחמיר חוסר איזון בשני המישורים האחרים

הגוף שלנו הוא הרופא הכי טוב שלנו

משוואת הבריאות ואנלוגיית הבנק