התסמינים השכיחים ביותר לאי-סבילות למזון כוללים בעיות עיכול, בעיות עור, מיגרנות ועוד

התסמינים השכיחים ביותר של אי-סבילות למזון / רגישות למזון

רבים מאיתנו סובלים מרגישות למזון בלי להיות מודעים לכך. סיבה אחת לכך היא שהסימפטומים של אי-סבילות למזון הם מגוונים מאוד ויכולים להופיע עד 72 שעות לאחר צריכת המזון. מעבר לכך, הסימפטומים אפילו יכולים להשתנות מפעם לפעם, בהתאם לגורמים נוספים המשפיעים על המצב.

להלן הסימפטומים הנפוצים ביותר המקושרות לרגישות למזון ולאלרגיות:

  • בעיות ומחלות עיכול: כאבי בטן, נפיחות, תחושת כבדות, גזים, שלשול, קרוהן, קוליטיס
  • בעיות עור: פריחות, דרמטיטיס, סרפדת (פריחה אדומה על העור המופיעה כתגובה לחשיפה לקור או חום), פסוריאזיס
  • כאבי ראש ומיגרנה
  • אבנים בכיס מרה
  • עייפות, במיוחד אחרי ארוחות
  • כאבים
  • עקצוצים בלשון, נפיחות בשפתיים
  • נוכחות של אלרגיות אחרות, לדוגמת קדחת השחת או אלרגיה לחומרים כימיים
  • Dermatographia – מצב בו לחץ עדין או שריטות קלות על העור גורמים להופעת סימנים אדומים הנשארים לאורך דקות או אף שעות. במקרים חמורים תופעה זו מאפשרת "לכתוב על העור" – משמעותו המילולית של שם המחלה – למרות שברוב המקרים פשוט ניתן לראות כל שריטה על העור לדקות ספורות.

למה רגישויות למזון מתפתחות?

לרוב, אי-סבילות למזון מתפתחת כאשר הגוף ומערכת העיכול נחשלים. כשמערכת העיכול מתפקדת כראוי, רק מזון מעוכל לחלוטין יכול לעבור מצינור העיכול אל תוך זרם הדם. אולם, כשמערכת העיכול נחלשת, למשל עקב סגסוג יתר של פטריות או עקב מעי דליף, הגוף יכול בטעות לזהות חלקיקי מזון כגורמים לא רצויים ולפתח רגישות.

לכן, אם אתם סובלים מאחד או יותר מהסימפטומים המופיעים לעיל או ממחלה כרונית כלשהי, אבחון מדויק של המזונות אליהם יש רגישות (אי-סבילות) והורדתם מהתפריט עלול לשפר את מצבכם משמעותית!

אני מזמינה אתכם לקרוא את הכתבה המעמיקה יותר על התפתחותן של רגישויות למזון במערכת HealthMe ואת הכתבה על איך ניתן לאבחן אי-סבילות למזון בצורה מדויקת:

אהבתם? אתם מוזמנים לשתף 🙂

דילוג לתוכן