רבים מאיתנו סובלים מרגישות למזון בלי להיות מודעים לכך. סיבה אחת לכך היא שהסימפטומים של אי-סבילות למזון הם מגוונים מאוד ויכולים להופיע עד 72 שעות לאחר צריכת המזון. מעבר לכך, הסימפטומים אפילו יכולים להשתנות מפעם לפעם, בהתאם לגורמים נוספים המשפיעים על המצב.
לרוב, אי-סבילות למזון מתפתחת כאשר הגוף ומערכת העיכול נחשלים. כשמערכת העיכול מתפקדת כראוי, רק מזון מעוכל לחלוטין יכול לעבור מצינור העיכול אל תוך זרם הדם. אולם, כשמערכת העיכול נחלשת, למשל עקב סגסוג יתר של פטריות או עקב מעי דליף, הגוף יכול בטעות לזהות חלקיקי מזון כגורמים לא רצויים ולפתח רגישות.
לכן, אם אתם סובלים מאחד או יותר מהסימפטומים המופיעים לעיל או ממחלה כרונית כלשהי, אבחון מדויק של המזונות אליהם יש רגישות (אי-סבילות) והורדתם מהתפריט עלול לשפר את מצבכם משמעותית!
אני מזמינה אתכם לקרוא את הכתבה המעמיקה יותר על התפתחותן של רגישויות למזון במערכת HealthMe ואת הכתבה על איך ניתן לאבחן אי-סבילות למזון בצורה מדויקת: