היום אני רוצה לשתף אתכם מתכון לאחד המזונות הכי מזינים שיש: מתכון לציר עצם ביתי.
ציר עצם אמיתי ממריץ את המערכת החיסונית, משקם את המעיים ובכלל שייך לקטגוריה של Comfort Food. במיוחד אם אתם מתחילים להרגיש חולים או כבר חליתם, כוס אחת של ציר עצם ביתי (עם אטריות, פתיתים או שקדי מרק למי שאוהב) ישר יעשה לכם טוב.
פעם היה ניתן למצוא כמעט בכל מטבח סיר עם ציר עצם על הגז – לא משנה אם מדובר במשפחה ענייה או מסעדת גורמה.
היום, כמעט אף אחד כבר לא מכיר את הדבר האמיתי – אותו החליפה אבקה כימית. אומנם יש לה הרבה טעם, אך אין לה שום תכונה חיובית על הגוף והבריאות.
שווה להשקיע את המאמצים להכין ציר עצם אמיתי – מזון טעים, זול ובריא להפליא. אפשר להכין כמות גדולה כל פעם ולשמור את ציר העצם המוכן בצנצנות זכוכית במקרר או במקפיא. הציר נמשר בקלות מספר שבועות או אף חודשים.
מה שחשוב הוא להכין את ציר העצם מחומרי גלם איכותיים, בעדיפות אורגניים וטריים. חשוב במיוחד שהעצמות יגיעו מבעלי חיים בריאים (למשל בעלי חיים שגדלו בגולן לפי התקן "חי בריא").
ניתן לשתות את הציר לבדו – זה טוב במיוחד כשחולים – או פשוט להוסיף אותו כרוטב לתבשילים, למי בישול של האורז ועוד.